Valls

Excursiekeuze 2: Valls, stad van menselijke torens en de echte Calçotada

Tijdens deze excursie ontdekken we de moderne, dynamische en boeiende stad Valls, opgericht in 1130 en een van de sleutelsteden in de Costa Daurada waar industriële tradities en de landelijke wereld in perfecte harmonie naast elkaar bestaan.

Valls is de gemeente met de hoogste klokkentoren in Catalonië en de wieg van symbolische elementen zoals Castells (menselijke torens: Immaterieel Cultureel Erfgoed door UNESCO) en Calçotada (het eten van op de barbecue gekookte calçots met saus). Calçots zijn uien die volgens een precieze techniek worden geteeld om een lange en dunne vorm te garanderen.

Om u het hart van de stad en zijn tradities te laten ontdekken, zullen we het Museu Casteller bezoeken, naast de Plaça del Blat, het kilometernulpunt van de wereld van menselijke torens waar al meer dan tweehonderd jaar kastelen worden gebouwd. «Moed drijft mensen ertoe menselijke torens te bouwen. Balans en gezond verstand verklaren de sleutels tot het begrijpen van hun opkomst. En de kracht, bij wijze van conclusie, omringt ons in een explosie van sensaties die culmineert in de menselijke toren»

Bovendien zult u getuige zijn van hoe Castells worden gemaakt en de verschillende typen door deel te nemen aan een workshop menselijke torens.

Om dieper in te gaan op Catalaanse smaken, zult u de DO (Denominatie van Oorsprong) Tarragona wijnen proeven. Het klimaat van de DO Tarragona en de directe invloed van de zee, samen met de glooiende heuvels en uitzonderlijke bodems, produceren zachte, frisse en typisch Mediterrane wijnen.

Om af te sluiten met een meer verfijnde ervaring, zullen we genieten van een van de diepst gewortelde culinaire tradities in Catalonië en daarbuiten verspreid in Valls: La calçotada, in een van de beste restaurants in Valls.

De beste tijd om van een calçotada te genieten is tussen november en april. Gedurende dit seizoen verenigen Catalaanse families en vrienden zich om een calçotada te bereiden in boerderijen of in de restaurants. Deze maaltijd combineert gastronomie met het land: het lokale water, de samenstelling van de bodem, het klimaat en de speciale toewijding van onze boeren. Deze combinatie geeft de calçots van Valls een unieke en speciale smaak.