Hotels

Gezien de grootte van de groep hebben we voor ons #BETravelConrgess by UPAV en VVR gekozen voor twee degelijke hotels die zeer centraal gelegen zijn. Ze zijn net naast mekaar gelegen en langs de oevers van de Rio Mondego. Dat maakt dat de sportievelingen onder ons makkelijk hun ochtendloopje kunnen plannen. Ze zijn bovendien net buiten het centrum gelegen. Op slechts 10 minuten wandelafstand sta je in een bruisende buurt, dat gekruid wordt door een boeiend studentenleven, met leuke bars en restaurants waar iedereen zijn gading kan vinden.

Vila Galé Coimbra

Het hotel Vila Galé Coimbra, met een prachtig uitzicht over de Mondegorivier. Dans was het thema voor de inrichting van dit hotel in Coimbra, dat over 229 moderne kamers beschikt. Alle kamers beschikken over alle moderne faciliteiten en er is free wifi in het gehele hotel. Naast het buitenzwembad van waaruit je de rivier kan aanschouwen beschikt het hotel eveneens over twee restaurants, is er een leuke bar of kan je genieten in de bibliotheek. Voor jouw welverdiende rust en om volledig te ontspannen kan je terecht in de Satsanga Spa, met een binnenzwembad, sauna, Turks bad, bubbelbad en fitnessruimte. (foto copyright: Vila Galé Hotels)

NH Coimbra Dona Ines

NH Coimbra Dona Inês hotel is een viering van de geschiedenis, geïnspireerd op het liefdesverhaal van Inês de Castro en D. Pedro, hertog van Coimbra, en heeft een direct zicht op de rivier, met inscripties en kunst bedekte muren en met natuurlijk licht gevulde ruimtes. Alle kamers en suites bieden een ruime indeling met een zithoek of een aparte woonkamer, een bureau, comfortabele bedden, hardhouten vloeren en, voor bepaalde kamers, uitzicht op de rivier. Dankzij snelle, gratis wifi en een flatscreen-tv bent u altijd verbonden. Ontspannen kan in de fitnessruimte, bij het zwembad, of door te genieten van een spa-behandeling. Ontbijten doe je aan het ontbijtbuffet met uitzicht op het zwembad. Daarnaast is er A Garça met mediterrane en Portugese gerechten bereid met verse, lokale ingrediënten. Van ’s middags tot ’s avonds laat biedt de Ego Lounge Bar lichte maaltijden, snacks, wijn en cocktails. NH Coimbra Dona Inês hotel voldoet ook aan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor 2030.